Ivy Lane Residence

TypePrivate ResidenceLocationLaunceston, TasmaniaClientPrivateYear2018StatusCompletedArchitectCumulus StudioImagesAnjie Blair


Despite the unpredictable climate, most Tasmanians will jump at any opportunity to dine al fresco. In the case of the Ivy Lane residence, the al fresco lifestyle defines the design, with a sun-drenched private courtyard and swimming pool demanding regular outdoor entertainment.

By turning its back to the street and and welcoming stunning northern views, this courtyard-centred home invites guests to experience an exciting new version of its physical location.

A social lifestyle is also reflected through the interior living spaces, led by the sunken lounge, complete with polished concrete finishes and custom-designed seating. The kitchen, additional living areas and bedroom wings then open onto the central courtyard space, completing a sanctuary of sheltered, social living.