Tasports Gasworks Office

TypeOffice FitoutLocationLaunceston, TasmaniaClientTasmanian Ports CorporationYear2018StatusCompleteArchitectCumulus StudioImagesAnjie Blair


This project involved the interior conversion of the Launceston Gasworks Horizontal Retort Building into a new centralised statewide operations centre for TasPorts.

Understanding the historical significance of the site, the new interior works were designed to tread lightly within the existing heritage fabric.

Close attention has been paid to the building’s industrial past, with high ceilings, giant timber trusses and exposed brick finishes adding further context within this contemporary office environment.

Natural light, planters and blonde timbers bring life to the solid original structure, facilitating a productive, active place of work.