Veneer Showroom

TypeShop Fit OutLocationPrahran, VictoriaClientArchitectural VeneersYearCurrentStatusIn ProgressArchitectCumulus StudioImagesCumulus Studio


The Architectural Veneers Showroom was designed to showcase a range of prefinished and perforated veneer panels in a small commercial space in Prahran.

To address the brief, we created a system of timber frames allowing each panel to be displayed simply and consistently. A seat, storage area and counter running along one side of the space keep the area as open as possible while clearly displaying the client’s product range and integrating storage for samples.

To improve presence at the street level, we retained the existing shopfront glazing and added a new entry and window display. Inside the front door, dark-stained plywood panels form into a tunnel leading into the main showroom and creating a unique entry for customers