Kosaten Launceston

TypeRestaurant fit outLocationLaunceston, TasmaniaClientKosatenYear2018StatusCompletedArchitectCumulus StudioImagesRenee Hodskiss


Beginning life as an old power tool workshop in the heart of the city, the site for Launceston’s latest Japanese offering was chosen specifically for its unassuming, utilitarian exterior.
Similar to traditional restaurants of Kyoto’s old city, Kosaten was designed as a hidden sanctuary, surprising visitors with an unexpected, high sensory dining experience.

On entering the solid timber doors, visitors will notice a series of dining spaces, separated by contrasting murals and graphics from Daisylegs. Each section is intended to transport diners to a new region of Japan, with returning customers encouraged to experience a different region with every visit.

Colour, technology and interactivity were central to the success of this unique hospitality project. With automated delivery tracks, tablet ordering systems, and digital projections reflecting changes in season, the fun extends well beyond the sushi and sake.